Ανάπτυξη καλλυντικής κρέμας βελτιωμένων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων με χρήση εκχυλίσματος φύλλων ελιάς εγκλεισμένο σε νανοσωματίδια πολυγαλακτικού οξέος.

Τα εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων χρησιμοποιούνται για καλλυντικούς λόγους από τα αρχαία χρόνια. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται από το ευρύ φάσμα της βιοδραστικότητας των φυσικών εκχυλισμάτων, το οποίο εκτείνεται από αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη μέχρι αντιμικροβιακή και αντιγηραντική δράση. Σήμε...

Πλήρης περιγραφή

Κύριοι συγγραφείς: Κεσεντέ, Μαρία-Χριστίνα, Kesente, Maria-Christina
Άλλοι συγγραφείς: Δέτση, Αναστασία
Μορφή: bachelorThesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I) 2015
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/42833