Ανάπτυξη καλλυντικής κρέμας βελτιωμένων αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων με χρήση εκχυλίσματος φύλλων ελιάς εγκλεισμένο σε νανοσωματίδια πολυγαλακτικού οξέος.
Τα εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων χρησιμοποιούνται για καλλυντικούς λόγους από τα αρχαία χρόνια. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται από το ευρύ φάσμα της βιοδραστικότητας των φυσικών εκχυλισμάτων, το οποίο εκτείνεται από αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη μέχρι αντιμικροβιακή και αντιγηραντική δράση. Σήμε...
Κύριοι συγγραφείς: | , |
---|---|
Άλλοι συγγραφείς: | |
Μορφή: | bachelorThesis |
Γλώσσα: | Greek |
Έκδοση: |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I)
2015
|
Θέματα: | |
Διαθέσιμο Online: | http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/42833 |