Μελέτη ιδιοτήτων υδάτωσης μειγμάτων ζελατίνης και υαλουρονικού οξέος με τεχνικές διαφορικής θερμιδομετρίας σάρωσης και ρόφησης-διάχυσης νερού

Σε αυτή την εργασία μελετάται ο τρόπος με τον οποίο το νερό αλληλεπιδρά και κινείται ανάμεσα σε μεγάλες πολυμερικές αλυσίδες βιοσυμβατών υλικών. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν: το Υαλουρονικό Οξύ (ΗΑ), που είναι ένας υδρόφιλος πολυσακχαρίτης με πολλές βιοεφαρμογές, η Ζελατίνη (Gel), που είναι μια πρωτεϊνη...

Πλήρης περιγραφή

Κύριοι συγγραφείς: Στεφανοπούλου, Ευδοκία, Stefanopoulou, Evdokia
Άλλοι συγγραφείς: Κυρίτσης, Απόστολος,
Μορφή: bachelorThesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής 2018
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/48264