Μελέτη ιδιοτήτων υδάτωσης μειγμάτων ζελατίνης και υαλουρονικού οξέος με τεχνικές διαφορικής θερμιδομετρίας σάρωσης και ρόφησης-διάχυσης νερού
Σε αυτή την εργασία μελετάται ο τρόπος με τον οποίο το νερό αλληλεπιδρά και κινείται ανάμεσα σε μεγάλες πολυμερικές αλυσίδες βιοσυμβατών υλικών. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν: το Υαλουρονικό Οξύ (ΗΑ), που είναι ένας υδρόφιλος πολυσακχαρίτης με πολλές βιοεφαρμογές, η Ζελατίνη (Gel), που είναι μια πρωτεϊνη...
Κύριοι συγγραφείς: | , |
---|---|
Άλλοι συγγραφείς: | |
Μορφή: | bachelorThesis |
Γλώσσα: | Greek |
Έκδοση: |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής
2018
|
Θέματα: | |
Διαθέσιμο Online: | http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/48264 |