Παραγωγή οξικού οξέος (ξυδιού) από λευκό κρασί και συμπυκνωμένο εκχύλισμα ξηρής σταφίδας με τη χρήση των βακτηρίων Acetobacter pasteurianus & Gluconobacter oxydans
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιλέχθηκαν δύο είδη βακτηρίων οξικού οξέος (AAB), προκειμένου να μελετηθεί η ικανότητά καταβολισμού πηγών άνθρακα με σκοπό την παραγωγή οξικού οξέος, κύριο συστατικό του ξυδιού. Στην περίπτωση αλκοολούχας πρώτης ύλης, το ξύδι αποτελεί το προϊόν της οξειδωτικής ζύμωσ...
| Κύριοι συγγραφείς: | , |
|---|---|
| Άλλοι συγγραφείς: | |
| Μορφή: | bachelorThesis |
| Γλώσσα: | Greek |
| Έκδοση: |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας
2015
|
| Θέματα: | |
| Διαθέσιμο Online: | http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/43022 |
