Παραγωγή οξικού οξέος (ξυδιού) από λευκό κρασί και συμπυκνωμένο εκχύλισμα ξηρής σταφίδας με τη χρήση των βακτηρίων Acetobacter pasteurianus & Gluconobacter oxydans

Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιλέχθηκαν δύο είδη βακτηρίων οξικού οξέος (AAB), προκειμένου να μελετηθεί η ικανότητά καταβολισμού πηγών άνθρακα με σκοπό την παραγωγή οξικού οξέος, κύριο συστατικό του ξυδιού. Στην περίπτωση αλκοολούχας πρώτης ύλης, το ξύδι αποτελεί το προϊόν της οξειδωτικής ζύμωσ...

Πλήρης περιγραφή

Κύριοι συγγραφείς: Παπαδέα, Κωνσταντίνα, Papadea, Konstantina
Άλλοι συγγραφείς: Κέκος, Δημήτριος
Μορφή: bachelorThesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας 2015
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/43022