Τοξίνες σε τρόφιμα: αξιοποίηση μικροοργανισμών για την παραγωγή και την απομάκρυνση

Οι μυκοτοξίνες είναι φυσικές τοξικές ουσίες που παράγονται από νηματοειδείς μύκητες. Πρόκειται για δευτερογενείς μεταβολίτες καθώς δεν είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μυκήτων. Ορισμένα γένη μυκήτων είναι σε θέση να συνθέσουν μυκοτοξίνες. Τα πιο σημαντικά είναι τα γένη Aspergillus, Penicillium...

Πλήρης περιγραφή

Κύριοι συγγραφείς: Λαποκωνσταντάκη, Καλλιόπη, Lapokonstantaki, Kalliopi
Άλλοι συγγραφείς: Κέκος, Δημήτριος
Μορφή: bachelorThesis
Γλώσσα:Greek
English
Έκδοση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας 2015
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://dspace.lib.ntua.gr/handle/123456789/41816