Επανασχεδιασμός του κόλπου Δερματά στο Ηράκλειο - Μαστρογιωργάκης, Εμμανουήλ (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται μία πρόταση για τον κόλπο Δερματά στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εργασία εστιάζει στη σχέση της πόλης με την ακτή της, τις ασυνέχειες των δημοσίων χώρων αλλά και στην μνήμη και το τοπίο. Πιο συγκεκριμένα η εκβιομηχάνιση της παραλιακής του Ηρακλείου ήδη από τι αρχές του 20ου αιώνα, η διάνοιξη του παραλιακού δρόμου με επιχωμάτωση των τειχών και η γρήγορη αποβιομηχάνιση στα τέλη του ίδιου αιώνα, δημιούργησαν ένα μέτωπο με πολλές προβληματικές και μάλιστα εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η εργασία αυτή κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, την εγγραφή της ιστορικής μνήμης στο χώρο και την συρραφή των δημοσίων χώρων. Παράλληλα λαμβάνονται υπόψιν η σημασία του παραλιακού δρόμου για το ευρύτερο κυκλοφοριακό δίκτυο, το δίκτυο των πεζοδρόμων της πόλης και η ιστορικότητα και η κλίμακα των γύρω συνοικιών. Έτσι μετά από καταγραφή της περιοχής σε φυσικό, αστικό και ιστορικό επίπεδο, προτείνεται μία παραλιακή πορεία που επιλύει αντικειμενικά προβλήματα τόσο της περιοχής όσο και της πόλης, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα επαφής των κατοίκων με την ακτή και την θάλασσα.