Χωροταξικός και οργανωτικός ανασχεδιασμός κέντρου αποθήκευσης και διανομής εταιρίας αλλαντικών - Σκλαβούνος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Χωροταξικός και Οργανωτικός Ανασχεδιασμός Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής Εταιρίας Αλλαντικών» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Παραγωγής» που προσφέρεται από τον τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής μελετάται η αποθήκη εταιρίας αλλαντικών στην περιοχή της Αττικής, στο κομμάτι της δυναμικότητας το οποίο προσφέρει η υφιστάμενη χωροταξία αυτής και των διαδικασιών, οι οποίες επιτελούνται. Συμπληρωματικά, επαναπροσδιορίζεται και η κιβωτιοποίηση των προϊόντων ως παράγοντας επιρροής στα παραπάνω αναφερόμενα. Για την εξαγωγή αποτελεσμάτων και στα τρία επίπεδα τα οποία αναφέρθηκαν αντλήθηκαν δεδομένα πωλήσεων και αποθεμάτων από την εταιρία. Συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν και συνεντεύξεις με στελέχη της εταιρίας με στόχο την αντίληψη των υφιστάμενων διαδικασιών αλλά και των αναγκών της αποθήκης από τον νέο σχεδιασμό. Με βάση αυτά κατατέθηκε η πρόταση της νέας κιβωτιοποίησης για αρκετούς από τους κωδικούς της εταιρίας με την χρήση μεθοδολογίας βασιζόμενης στην πρωτογενή συσκευασία και στόχο την μείωση την τεμαχιακής συλλογής. Επιπλέον, μετά την εκτίμηση αυτή, πραγματοποιήθηκε ο ανασχεδιασμός της χωροταξίας του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής και των διαδικασιών συλλογής, οι οποίες θα πρέπει να τελούνται εντός αυτού με στόχο της αύξηση της χωρητικότητας και την μείωση των χρόνων εντός της αποθήκης.