Ακρίβεια παγκοσμίων συσχετίσεων ηλιακής ακτινοβολίας και μεγιστοποίηση αυτής ανά 2, 3, 6, 12 μήνες για την περιοχή της Αθήνας - Γαλάνης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2018)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η συγκέντρωση και η παρουσίαση των σχέσεων που αφορούν στα ηλιακά χαρακτηριστικά. Η μελέτη των χαρακτηριστικών της ηλιακής ακτινοβολίας, ο καθορισμός των παραγόντων που επιδρούν στην προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία καθώς και η πρόβλεψη μέσω αντίστοιχων μοντέλων της διακύμανσης των τιμών αυτών των μεγεθών έχει ιδιαίτερη σημασία σε πολλές εφαρμογές καθώς η σωστή εκτίμηση τους οδηγεί σε μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και κατά συνέπεια σε αύξηση των κερδών της επένδυσης που σχετίζεται με αυτές τις εφαρμογές.