Μουσείο μεικτής πραγματικότητας λατομείων Πεντέλης - Ταλιάκης, Γιώργος (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Τα λατομεία της Πεντέλης αποτελούνται από ένα εκτενές δίκτυο. Από τις φλέβες του έχουν λατομευθεί ίσως τα σημαντικότερα μνημεία της κλασσικής και μεταγενέστερης Ιστορίας της Ελλάδας. Η διπλωματική αυτή βασίστηκε στην αντίθεση του δίπολου αυτής της βαριάς υλικότητας και ιστορίας με τις τεχνολογίες της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) και τους συγγενείς της (AR, MR). Οι τεχνολογίες αυτές συνέβαλαν στη σύνθεση του έργου. Βασικό γνώρισμα αποτελεί η τεράστια αντίθεση φυσικού ανάγλυφου και ανθρωπογενούς επέμβασης πάνω σε αυτό. Το Μουσείο Μεικτής Πραγματικότητας οραματίζεται την εισαγωγή των τεχνολογιών αυτών στο σύγχρονο μουσείο.