Κούριο: "Οδός άνω και κάτω μία". - Νικολακέας, Σωτήρης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα διπλωµατική εργασία διερευνά την εµπειρία της κίνησης στο χώρο, µέσα από τη δηµιουργία µιας στοχαστικής διαδροµής, που βασικό στόχο έχει να συνδέσει δύο αρχαιολογικούς χώρους. Οι κατασκευές, οι οποίες τοποθετούνται στη διαδρομή, επιχειρούν να αξιοποιήσουν διάφορα φυσικά φαινόµενα, όπως είναι ο αέρας, ο ήλιος, το φεγγάρι και η βροχή, και µέσα από τον χειρισµό των φαινοµένων να δώσουν νόηµα στην εµπειρία της µετάβασης. Πρόκειται για µία προσπάθεια προσδιορισµού της αρχιτεκτονικής µέσα από τα υλικά, αλλά και τα άυλα στοιχεία του τόπου. Χρησιµοποιώντας τον µύθο και αξιοποιώντας τα φυσικά φαινόµενα προσπαθούµε να εξετάσουµε τις ποιότητες που δύναται να αποκτήσει ένας χώρος και κατ’επέκταση τον τρόπο µε τον οποίο ο χώρος αυτός ενεργοποιεί τις αισθήσεις.