Νηο-κατοικείν - Μαργαρίτη, Έλενα (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η ανάγκη για παροχή μιας στέγης σε έκτακτες περιπτώσεις αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα στις μερες μας. Με το πιό πρόσφατο παράδειγμα τη μεγάλη εισροή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη των τελευταίων ετών αλλα και πολλές άλλες περιπτώσεις, όπου λόγω των συνθηκών αρκετοί άνθρωποι έχασα τα σπίτια τους. Κάποιες από τις πιο συχνες λύσεις σε αυτά τα περιστατικά αποτελουν οι σκηνες και τα κοντεινερ. Οι λύσεις αυτές ωστόσο δεν παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης ( ιδιαίτερα σε περιόδους με πιο έντονα καιρικά φαινόμενα) ενω παράλληλα σε βάθος χρόνου δεν αποτελούν μια οικονομικη λύση. Παράλληλα η ύπαρξη πολλών παροπλισμένων πλοίων που υπαρχουν προσαραγμένα στα λιμανια αποτελεί ένα άλλο μεγάλο οικονομικό και περιβαντολογικο πρόβλημα στη χώρα μας. Σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι η μετατροπή ενός παλιού επιβατηγού πλοίου σε ένα πλωτό χώρο κατοίκησης για ένα χρονικό διάστημα κατάλληλο για διαβίωση μέχρι τη δημιουργία μιας πιο μακροπρόθεσμης λύσης . Με τη μετατροπή αυτή τού πλοίου σκοπός είναι η δυνατοτητα μιας λύσης όπου το “καταφύγιο” θα μπορεί να μετακινείται και να παρέχει μια γρήγορη και άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη για στεγαση