Μελέτη βιομηχανικού κτιρίου σε συγκρότημα προσαρμόσιμης παραγωγής. - Μπουλούγαρης, Γαβριήλ (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το σχεδιασμό μονώροφου μεταλλικού κτιρίου γραφείων, εδραζόμενου επί φερόντων τοιχίων οπλισμένου σκυροδέματος και τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων σχεδιασμού των πλακών του ορόφου και του δώματος. Η ανάλυση και η διαστασιολόγηση βασίστηκε στις διατάξεις των Ευρωκωδίκων 1, 3, 4 και 8. Αναλύονται και συγκρίνονται τρεις περιπτώσεις του αρχικού φορέα, οι οποίες έχουν κοινές διατομές φέροντων στοιχείων. Στη πρώτη περίπτωση τοποθετούμε πλάκα εδραζόμενη επί μεταλλικών διατομών στον όροφο και στο δώμα. Στη δεύτερη περίπτωση τοποθετούμε στο δώμα πάνελ με μόνωση ενώ στον όροφο κρατάμε τη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τέλος στη τρίτη περίπτωση διαμορφώνουμε τη πλάκα τόσο του ορόφου όσο και του δώματος ώστε να έχει σύμμικτη λειτουργία. Η ανάλυση των τριών αυτών περιπτώσεων γίνεται μέσω του στατικού προγράμματος Robot structural analysis Professional 2018.