Από τον προγραμματισμό στην αρχιτεκτονική ανάλυση και το σχεδιασμό: πειραματισμός με προγράμματα ανοιχτού κώδικα - Κόσυβας, Σπυρίδων (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Στα πλαίσια της διπλωματικής έγινε ένας πειραματισμός με προγράμματα ανοιχτού κώδικα για την δημιουργία ενός αυτοτελούς προγράμματος C.A.D. για υπολογιστή, το οποίο να συνδυάζει συνθετικές μεθοδολογίες αρχιτεκτονικής όπως αυτές αναπτύσσονται στο βιβλίο του καθηγητή αρχιτεκτονικής Τάσσου Κ. Μπίρη «Αρχιτεκτονικής Σημάδια και Διδάγματα», να έχει οργάνωση και κατηγοριοποίηση αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως κάνει ο Francis D.K. Ching στο βιβλίο του «Αρχιτεκτονική: Μορφή, Χώρος και Διάταξη» και όλα αυτά να μεταφραστούν σε μια γλώσσα προγραμματισμού, όπως εννοιολογικά περιγράφει ο William J. Mitchell στο βιβλίο του «The Logic of Architecture». Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ονομάστηκε «ΦΕΙΔΙΑΣ» από το ακρώνυμο που δημιουργεί η φράση »Fast Exploring Ideas In Architectural Synthesis» (F.E.ID.I.A.S). Ως συμπληρωματικό εργαλείο, σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό σκίτσο, θα μπορεί να συμβάλλει στην γρήγορη διερεύνηση θεμάτων και την γρήγορη απόδοση μιας ιδέας από τον αρχιτέκτονα πριν αυτός εμπλακεί με πιο εξειδικευμένα προγράμματα. Έγινε λοιπόν μια προσπάθεια συνδυασμού αρχιτεκτονικής, προγραμματισμού και σχεδιασμού, σε ένα απλό στη χρήση, αλλά χρήσιμο σχεδιαστικό πρόγραμμα πρόγραμμα C.A.D. (Computer Aided Design, το οποίο συνδυάστηκε με δυνατότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης (3d printing).