Κιναισθητική αντίληψη του αστικού χώρου - Τσιρέπα, Αικατερίνη (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Πως εντυπώνεται το αστικό περιβάλλον στη κινητική μας συμπεριφορά και κιναισθητική αντίληψη? Μέσα από μία θεωρητική διεπιστημονική διερεύνηση σε τομείς όπως φαινομενολογία, γνωσιακή επιστήμη και νευροβιολογία αλλά και μέσα από επιτόπιο πειραματισμό με custom μηχανισμούς με αισθητήρες που μετράνε την μυϊκή σύσπαση του κινούμενου υποκειμένου, διερευνάται η επίπτωση του κτισμένου περιβάλλοντος και των ποιοτήτων του στο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε κιναισθητικά το κόσμο , πως λαμβάνουμε και μεταχειριζόμαστε τα αισθητηριακά δεδομένα και το ρόλο της ενσώματης υπόστασης ενός ατόμου στη μόρφωση της σχέσης μεταξύ μυαλού-σώματος και περιβάλλοντος. Καταλήγουμε έτσι σε κάποια μοτίβα κινητικής συμπεριφοράς μέσα από τις συνεχείς αισθητηριοκινητικές εξαρτήσεις που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό.