Ταυτοποίηση αδρονικών πιδάκων στο πείραμα CMS του LHC - Σιαμάρκου, Ειρήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2018)
Στο πείραμα CMS του LHC, έχουμε συγκρούσεις πρωτονίων πρωτονίων σε κάθε σύγκρουση δέσμης. Από τις συνολικές διεργασίες που λαμβάνουν μέρος κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων προκύπτουν πίδακες, οι οποίοι προέρχονται είτε από την κύρια σύγκρουση είτε από δευτερεύουσες κύριες συγκρούσεις. Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την ταυτοποίηση πιδάκων pileup και κύριων πιδάκων με χρήση μίας πολυπαραγοντικής μεθόδου ταξινόμησης, ενός ενδυναμωμένου δέντρου απόφασης.