Αρχαιολογικό μουσείο στην Αντίπαρο - Κατσούλη, Αύρα-Νεφέλη (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στη δημιουργία ενός αρχαιολογικού μουσείου στο νησί της Αντιπάρου. Η επιλογή του θέματος προέκυψε από την υπαρκτή ανάγκη του τόπου για ένα μουσείο που θα στεγάσει τα πλούσια και ποικίλα ευρήματα της ευρύτερης περιοχής του νησιού και θα αποτελέσει ταυτόχρονα χώρο έρευνας για τους αρχαιολόγους αλλά και έναν ευρύτερο πολιτιστικό χώρο. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη ανασκαφικές και αναστηλωτικές εργασίες στο γειτονικό ακατοίκητο νησάκι Δεσποτικό, με αποτέλεσμα τα αρχαιολογικά ευρήματα συνεχώς να πληθαίνουν. ενώ η Αντίπαρος δεν διαθέτει τον χώρο που θα τα υποδεχθεί και θα τα αναδείξει. Πρωτεύον ζήτημα έρευνας στην παρούσα εργασία είναι η σχέση του σύγχρονου κτιρίου με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο τοπίο.