Διερεύνηση παραμέτρων για το σχεδιασμό εύκαμπτων οδοστρωμάτων με έμφαση στη Γαλλική Μέθοδο - Αθητάκη, Δέσποινα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία διερευνά τις παραμέτρους που υπεισέρχονται στο σχεδιασμό των εύκαμπτων οδοστρωμάτων.Μέσω αναλύσεων ευαισθησίας που πραγματοποιούνται με εφαρμογή της Γαλλικής Μεθόδου σχεδιασμού οδοστρωμάτων,σε δεδομένη διατομή αναφοράς εύκαμπτου οδοστρώματος,αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο οι παράμετροι επιδρούν στη διατομή, τόσο σε επίπεδο διαστασιολόγησης, όσο και σε επίπεδο φθοράς.Από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι,από τις υπό διερεύνηση παραμέτρους,η θερμοκρασία και τα υλικά πλήρωσης των ασφαλτικών στρώσεων έχουν τη σημαντικότερη επίδραση στο αποτέλεσμα σχεδιασμού ενός εύκαμπτου οδοστρώματος.Τέλος, διαπιστώνεται ότι η Γαλλική Μέθοδος σχεδιασμού είναι δυνατό να εφαρμοστεί και στον ελλαδικό χώρο, αλλά υπό προϋποθέσεις.