Σχεδιασμός υπόστεγου συντήρησης αεροσκαφών - Σάββα, Ειρήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η στατική μελέτη και διαστασιολόγηση ενός υπόστεγου συντήρησης αεροσκαφών, που να έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φιλοξενίας και συντήρησης δύο αεροσκαφών τύπου ATR72-200, τοποθετημένο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα , με 70m μήκος, 40m πλάτος και 15m ύψος. Η ανάλυση και διαστασιολόγηση του κτιρίου έγινε με βάση τους Ευρωκώδικες και τους αντίστοιχους Ελληνικούς Κανονισμούς. Ευρωκώδικας 0– Βάσεις Σχεδιασμού Ευρωκώδικας 1– Δράσεις επί των Κατασκευών Ευρωκώδικας 3– Σχεδιασμός Κατασκευών από Χάλυβα Ευρωκώδικας 8– Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κατασκευών. Ο σχεδιασμός, η διαστασιολόγηση και η ανάλυση του κτιρίου έγινε με τη χρήση του προγράμματος Robot Structural Analysis. Η εργασία αποτελείται από 5 κεφάλαια μέσα στα οποία γίνεται ακριβής υπολογισμός των γεωμετρικών απαιτήσεων του υπόστεγου, περιγραφή του σκελετού του υπόστεγου, παρουσιάζονται οι παραδοχές που λήφθηκαν υπόψη για τον υπολογισμό των φορτίων και γίνεται έλεγχος και διαστασιολόγηση των μελών. Τέλος παρουσιάζονται κάποιες από τις συνδέσεις του κτιρίου.