Συμβολή των κραμάτων αλουμινίου με μνήμη σχήματος στην αντισεισμική προστασία των κατασκευών - Αγγέλου, Ιωάννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2018)
Σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξει τη συμβολή των κραμάτων αλουμινίου με μνήμη σχήματος στην αντισεισμική προστασία των κατασκευών. Ως εκ τούτου, γίνεται δυναμική ανάλυση μονοβάθμιων ταλαντωτών και επίπεδων πλαισιωτών φορέων που στη μία περίπτωση αποτελούνται αποκλειστικά από δομικό χάλυβα και στην άλλη γίνεται χρήση και κραμάτων αλουμινίου με μνήμη σχήματος.