Υπολογισμός του ακουστικού πεδίου γύρω από αεροτομή σε τυρβώδες πεδίο ροής - Τσακαγιάννης, Βασίλης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Αεροδυναμικής, 2018)
Στην παρούσα εργασία γίνεται ο υπολογισμός του ακουστικού πεδίου γύρω από αεροτομή η οποία βρίσκεται σε τυρβώδες πεδίο ροής.Υπολογίζεται τόσο ο τετραπολικός όρος ο οποίος εμφανίζεται λόγω των τυρβωδών τάσεων όσο και ο διπολικός όρος ο οποίος οφείλεται στη μεταβολή των πιέσεων στην επιφάνεια της αεροτομής... Τύρβης.