Αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης εγγράφων υλοποιημένο στο Ethereum Blockchain - Τσατσανίφος, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2018)
Στη παρούσα εργασία σχεδιάζουμε κι υλοποιούμε πάνω στο Ethereum blockchain ένα smart-contract για τη διαχείριση εγγράφων, χρηστών και δικαιωμάτων πρόσβασης στο περιεχόμενο. Ξεκινώντας με τις προδιαγραφές των απαραίτητων μεθόδων, υλοποιούμε τις μεθόδους που θα αποτελέσουν το smart-contract μαζί με τις απαραίτητες μεταβλητές κατάστασης στις προγραμματιστικές γλώσσες Solidity και Serpent για smart-contracts στο Ethereum blockchain. Αμφότερες υλοποιήσεις είναι κατάλληλες για deployment και χρήση από το Ethereum Virtual Machine (EVM) και περιλαμβάνουν μεθόδους για την προσθαφαίρεση χρηστών κι εγγράφων, διαχείριση δικαιωμάτων καθώς και μεθόδους για την προβολή των διαθέσιμων εγγράφων σύμφωνα με τα δικαιώματα των χρηστών αλλά και του περιεχόμενού τους, ενώ παράλληλα η ενδεχόμενη τροποποίηση τους ελέγχεται κατάλληλα.