Συμμετοχή σε μετάβαση- Η συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη πολιτικής στον Δήμο της Αθήνας - Λινάρδου, Αλεξάνδρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και της απόσυρσης του κράτους πρόνοιας, χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, οι έννοιες της συμμετοχής, της διακυβέρνησης, της κοινωνίας των πολιτών και των ενεργών πολιτών. Όλα τα παραπάνω, ήδη από την δεκαετία του ’60, αποτελούν έννοιες και ιδέες που έχουν αρχίσει να προωθούνται επίσημα ως κατευθύνσεις άσκησης πολιτικής σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εστιάζοντας κυρίως στο ζήτημα της συμμετοχής, η παρούσα διπλωματική εργασία, εξετάζει το τι πραγματικά συμβαίνει στην πράξη, στο ποιός συμμετέχει, σε ποια βάση και με ποιούς όρους, αλλά και στους θεωρητικούς, πολιτικούς και εννοιολογικούς περιορισμούς της συμμετοχής. Τα παραπάνω επιδιώκεται να εξεταστούν μέσα από τη διερεύνηση της ιστορίας, των θεωριών και των υποκειμένων της συμμετοχής, αλλά και μέσα από επτά παραδείγματα συμμετοχής στο Δήμο της Αθήνας.