ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ - Saqellari, Alrinda (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Η εργασία αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τη σχέση μεταξύ των αναλλοίωτων συνόλων και της συμβολικής δυναμικής για τον ορισμό της χαοτικής συμπεριφοράς. Εστιάσουμε στην δυναμική του πέταλου του Smale για τον ορισμό του χάους και έχουμε μελετήσει την δυναμική κοντά σε ομομκλινικά σημεία διδιάστατων απεικονίσεων και έχουμε παρουσιάσει εφαρμογές σε προβλήματα της φυσικής και της οικονομίας.