Ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης και επαναδρομολόγησης εφοδιαστικής αλυσίδας με χρήση διαδραστικού χάρτη - Ξενάκης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2018)
Ο στόχος της διπλωµατικής εργασίας είναι η ανάπτυξη λογισμικού στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης και επαναδρομολόγησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το εργαλείο ανάπτυξης παρέχει τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης των μονάδων μεταφοράς που έχει στη διάθεσή του ένας οργανισμός για την εξυπηρέτηση επιπρόσθετων σημείων ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα γεωεντοπισμού από τις μονάδες μεταφοράς, μπορεί να επαναδρομολογήσει βέλτιστα τις προκαθορισμένες διαδρομές με σκοπό να εξυπηρετηθούν ενδεχόμενα σημεία ενδιαφέροντος – δυνητικοί πελάτες. Στην εφαρμογή που αναπτύχθηκε, αφού πραγματοποιείται μια ρεαλιστική προσομοίωση σχετικά με τον καθορισμό διαδρομών μονάδων μεταφοράς με αντίστοιχες μονάδες φορτίου προς τελικούς προορισμούς, εξετάζεται η διαδικασία εξυπηρέτησης επιπλέον προορισμών μέσα από τις υπάρχουσες διαδρομές. Το πλεονέκτημα σε αυτή την διαδικασία είναι ότι εκτός από την κάλυψη των τελικών προορισμών, παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης επιπρόσθετων προορισμών, είτε με κριτήριο την απόσταση, είτε με κριτήριο τον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρονται δυνατότητες, όπως φόρτωση δεδομένων κίνησης και συμβάντων, παρέχοντας έτσι την πραγματική εικόνα από την κυκλοφοριακή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αρχιτεκνονική και στα εργαλεία ανάπτυξης της εφαρμογής, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας, όσο και αποθήκευσης δεδομένων παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας ανεξαρτήτως σεναρίων εκτέλεσης και ροής διαδικασιών.