Πειραματική μελέτη της ροής γύρω από αεροτομή δέλτα - Σφονδύλης, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2018)
Μελετήθηκε πειραματικά η ροή αέρα γύρω από μία αεροτομή Δέλτα με την μέθοδο PIV σε υποηχητική ροή. Γίνεται σύγκριση με δεδομένα που έχουν βρεθεί υπολογιστικά από μία άλλη έρευνα και συσχέτιση μεταξύ τους. Επιλέχθηκαν γωνίες πρόσπτωσης όπως και ταχύτητας ροής αέρα ίδια με την αντίστοιχη υπολογιστική εργασία και αναλύθηκαν προκειμένου να γίνου συγκρίσεις και να εξαχθούν συμπεράσματα, με την βοήθεια προγράμματος στην γλώσσα Matlab. Μελετήθηκε το φαινόμενο του Vortex Breakdown και πιο συγκεκριμένα πότε αρχίζει να εξελίσσεται και σε ποια θέση της αεροτομής καθώς και αν συμβαδίζει με τα δεδομένα της υπολογιστικής έρευνας.