Αστικό ξενοδοχείο στη Λάρισα - Μίχος-Αρχιμανδρίτης, Αναστάσιος (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η πολιτιστική άνθηση, η έντονη γεωργική δραστηριότητα και ο ερευνητικός χαρακτήρας της Λάρισας, σε συνδυασμό με την υπερπληρότητα των υπαρχόντων υποδομών ίδιας κατηγορίας, συνιστούν τις προϋποθέσεις για τη μελέτη ενός αστικού ξενοδοχείου με συνεδριακό κέντρο στην πόλη. Ο διαχωρισμός του κτιρίου σε τρεις αυτόνομες μονάδες διαφορετικών χρήσεις αντανακλά την κεντρική ιδέα της σύνθεσης. Ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου προσδίδεται στο μπροστινό μέρος και γίνεται δημόσιο, επιτρέποντας δημόσιες μεταβάσεις να ενοποιηθούν με τον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου, ώστε το κτίριο να γίνεται μέρος της πόλης. Η εξωτερική πρόσοψη του κύριου όγκου είναι επιμήκης και αυστηρή και έχει σημείο αναφοράς και κλίμακα στο ποτάμι που βρίσκεται στο μπροστά από το οικόπεδο. Το ισόγειο επιδιώκει να διατηρήσει την κλίμακα της πόλης, διασπώντας τα γραμμικά του όρια σε πολλαπλές εισόδους. Το βασικό χαρακτηριστικό της σύνθεσης, που είναι και η καρδιά της και απευθύνεται στα επίπεδα των δωματίων, είναι ένα αυτόνομο αίθριο γύρω και από το οποίο πραγματοποιούνται πολλές λειτουργίες.