Ομπρέλες: από τη σκιά στο χώρο - Βερροιόπουλος, Αντώνης (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η διπλωματική αυτή, είχε ως σκοπό να μελετηθεί μία πρόταση ενός ευέλικτου χωρικού μοντέλου, το οποίο θα ανταποκρίνεται διαφορετικά στις ανθρώπινες ανάγκες. Το μοντέλο αυτό, είναι άμεσα επηρεασμένο από την αφηρημένη έννοια της ομπρέλας και των κινητικών της ιδιοτήτων. Θεμελιώδης ιδέα της εργασίας, είναι η χρήση της έννοιας της ομπρέλας όχι µόνο ως στέγαση, αλλά και ως δάπεδο, µία μονάδα δηλαδή, η οποία μοιάζει µε «διπλή ομπρέλα» Όπως μία ομπρέλα δεν ορίζει τον χρήστη της, αντίστοιχα η μονάδα της «διπλής ομπρέλας», δεν ορίζει τις χρήσεις, αλλά αφήνει την ελευθερία χρήσεων και τοποθέτησης στον άνθρωπο. Η εργασία αυτή, εστιάζει επίσης πέρα από τη μελέτη των κινητικών χαρακτηριστικών ενός μοντέλου, στην εύρεση μίας μορφής, η οποία επαναλαμβανόμενη, θα δημιουργεί μεγαλύτερες χωρικές οντότητες, ανάλογα µε τις εκάστοτε ανάγκες. Καταλήγει επίσης στην κατασκευή και την παρουσίαση ενός μοντέλου της μονάδας σε κλίμακα 1:5, το οποίο αναδεικνύει τα βασικά της χαρακτηριστικά: Την κίνηση, την ικανότητα επανάληψης και την υλικότητα. Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής αυτής είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους, από διαφορετικά επαγγέλματα, να επισκεφθώ χώρους εργοστασίων και πληθώρα καταστημάτων και εταιρειών σε όλη την Αττική, για να προμηθευτώ τις κατάλληλες γνώσεις και υλικά. Ήταν ένα ταξίδι το οποίο αντικατοπτρίζει την πορεία ενός αρχιτεκτονικού έργου, από την αρχική γέννηση της ιδέας, την μελέτη, την συνεργασία με τα κατάλληλα άτομα, μέχρι και την τελική κατασκευή και παρουσίασή του.