Αυτόματη θεματική κατηγοριοποίηση κειμένου με χρήση ευφυών τεχνικών - Παπασπύρου, Αργυρώ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών. Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων, 2018)
Η αυτόματη κατηγοριοποίηση κειμένου είναι η επιστήμη που προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα της κατηγοριοποίησης ενός κειμένου. Από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους κατηγοριοποίησης είναι η ανάπτυξη συστημάτων επιβλεπόμενης μάθησης. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων και των διαδικτυακών κοινοτήτων παράγουν δεδομένα τεράστιου όγκου που αυξάνουν την ανάγκη για τη δημιουργία συστημάτων που θα τα κατηγοριοποιούν αυτόματα. Στην παρούσα εργασία θα μελετηθούν διαφορετικές τεχνικές και συστήματα επιβλεπόμενης μάθησης σε μεγάλο όγκο δεδομένων, που έχουν ληφθεί από τη διαδικτυακή σελίδα ερωτο-απαντήσεων Stack Overflow, με σκοπό να δούμε ποια παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα.