Συνεπής προσαρμογή οντολογικών γνώσεων σε δεδομένα - Πετροπούλου, Λήδα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Ευφυών Επικοινωνιών και Δικτύων Ευρείας Ζώνης, 2018)
Με την ανάπτυξη του Σημασιολογικού Ιστού, υπάρχει μία αυξανόμενη ανάγκη για οντολογίες σε πολλούς τομείς. Ο εμπλουτισμός οντολογιών χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές που επιτρέπουν την ανακάλυψη νέων λογικών αξιωμάτων. Η εισαγωγή των νέων αυτών αξιωμάτων στην οντολογία μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ασυνέπειες.