Διερεύνηση μεθόδων αυτόματης αναγνώρισης ελληνικών χαρακτήρων σε εικόνες αρχαίων επιγραφών - Ψωμάς, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά τη διερεύνηση μεθόδων αυτόματης αναγνώρισης ελληνικών χαρακτήρων σε εικόνες αρχαίων επιγραφών. Οι επιγραφές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και η σημασία τους είναι τεράστια. Στις επιγραφές συναντώνται ανά τους αιώνες και ανά περιοχή διαφορετικά αλφάβητα. Το αλφάβητο που επιλέχθηκε να αναγνωριστεί είναι το ιωνικό, το οποίο καθιερώθηκε στον ελλαδικό χώρο μετά τον 4ο αιώνα π.χ.