Βελτιστοποίηση πολλαπλασιασμού αραιού πίνακα με διάνυσμα σε κάρτες γραφικών με τη χρήση Συνελικτικών Νευρωνικών Δικτύων - Αναστασιάδης, Πέτρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2018)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η υλοποίηση μιας μεθόδου πρόβλεψης για τον πολλαπλασιασμό αραιού πίνακα με διάνυσμα σε επεξεργαστές γραφικών. Η προϋπάρχουσα έρευνα έχει δείξει πως η πρόβλεψη βέλτιστης μεθόδου για τον πολλαπλασιασμό αραιού πίνακα με διάνυσμα δεν είναι εύκολη, και η ακρίβεια πρόβλεψης που μπορούν να προσφέρουν τα υπάρχοντα μέσα δεν είναι αρκετά ικανοποιητική. Μια και η πλειοψηφία των επαναληπτικών μεθόδων και άλλων τεχνικών της γραμμικής άλγεβρας εμπεριέχουν πάρα πολλούς συνεχόμενους πολλαπλασιασμούς αραιού πίνακα με διάνυσμα, ακόμα και κάποια χρονοβόρα μέθοδος πρόβλεψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση απόδοσης. Με αυτο ως βάση, σε αυτή τη διπλωματική εργασία θα εξερευνήσουμε και αξιολογήσουμε τη χρήση Συνελικτικών Νευρωνικών Δικτύων για την πιο ακριβή πρόβλεψη της βέλτιστης μεθόδου πολλαπλασιασμού αραιού πίνακα με διάνυσμα σε επεξεργαστές γραφικών.