Τεχνοοικονομική ανάλυση μονάδας μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων - Φαλιέρος, Φίλιππος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων, 2018)
Το βασικό αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής είναι ο σχεδιασμός, η διαστασιολόγηση και η οικονομική αποτίμηση μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (ΒΒΒ) με στόχο την αξιοποίηση τους. Η εξεταζόμενη τεχνολογία είναι η αναερόβια χώνευση του μηχανικά διαχωριζόμενου βιοαποικοδομήσιμου κλάσματος των σύμμεικτων απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη βιολογική μέθοδος φαίνεται να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλες θερμικές μεθόδους τόσο από τεχνοοικονομικής όσο και από περιβαλλοντικής άποψης.