Έναρξη λειτουργίας KR 15/1 - Στάθης, Άγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου. Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου και Ρυθμίσεως Μηχανών και Εγκαταστάσεων, 2018)
Κατανόηση της δομής και της λειτουργίας του βραχίονα KR15/1 και του controller KRC1 της εταιρείας KUKA. Δημιουργία προγραμμάτων τύπου client-server στις γλώσσες προγραμματισμού KRL και Python σε περιβάλλον Linux για τον έλεγχο του ρομπότ από laptop μέσω σειριακής σύνδεσης RS-232 με χρήση του πρωτοκόλλου 3964R της Siemens