Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός νανοσωλήνων άνθρακα - Βασιλάκη, Βαιλική (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει ορισμένες ιδιότητες των νανοσωλήνων ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής τους. Συγκεκριμένα υπάρχουν δείγματα τα οποία έχουμε δημιουργήσει με τη μέθοδο της χημικής εναπόθεσης ατμών (CVD) καθώς και δείγματα άλλων εταιρειών τα οποία και μελετήσαμε. Συνδυάζοντας τα αποτελέσματα που εξάγαμε από τις διάφορες μεθόδους χαρακτηρισμού που χρησιμοποιήσαμε, όπως Raman, SEM, XRD, και των ηλεκτρικών μετρήσεων βγάλαμε συμπεράσματα για την ποιότητα, την κρυσταλλικότητα και την αγωγιμότητα των δειγμάτων. Ανάλογα με τις παραμέτρους της μεθόδου σύνθεσης, όπως ο χρόνος σύνθεσης, η ροή του αερίου, οι θερμοκρασίες και ο καταλύτης μαζί με την περιεκτικότητα του εκάστοτε δείγματος προκύπτουν και διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των νανοσωλήνων.