Κινηματική ανάλυση του ρομποτικού βραχίονα KUKA KR15/1 - Μαραγκουδάκης, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου. Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου και Ρυθμίσεως Μηχανών και Εγκαταστάσεων, 2018)
Η εργασία αυτή περιγράφει την κινηματική ανάλυση του ρομποτικού βραχίονα της KUKA, KR 15/1. Ο ρομποτικός αυτός βραχίονας κατατάσσεται στην κατηγορία των βιομηχανικών ρομπότ και έχει 6 βαθμούς ελευθερίας. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η κινηματική του ανάλυση, τόσο η ευθεία όσο και η ανάστροφη. Επιπλέον σημαντικός ήταν και ο υπολογισμός της Ιακωβιανής.