Model predictive control strategies for DC - DC converters - Τσώνου, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος. Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος, 2018)
Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των dc-dc μετατροπέων, παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο έλεγχος αυτών των συσκευών παραμένει μια πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η επιστημονική κοινότητα. Ο κύριος στόχος είναι η ρύθμιση της τάσης εξόδου στην επιθυμητή τιμή, αμελώντας οποιεσδήποτε μεταβολές της τάσης εισόδου και του φορτίου. Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, αρκετές μέθοδοι ελέγχου ρεύματος και τάσης έχουν αναπτυχθεί, αλλά λόγω των μη γραμμικών διακοπτικών χαρακτηριστικών των dc-dc μετατροπέων, αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε επαρκές επίπεδο ελέγχου.