Αεροακουστική Πρόβλεψη Θορύβου & Βελτιστοποίηση Μορφής με χρήση της Συνεχούς Συζυγούς Μεδόθου - Καρώνη, Αικατερίνη (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελείται από δύο τμήματα. Το πρώτο σχετίζεται με την χρήση της Μεθόδου του Ολοκληρώματος Kirchhoff για την πρόβλεψη θορύβου. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται σε έναν δέκτη ο θόρυβος που παράγεται από απλές ακουστικές πηγές (μονόπολα, δίπολα). Η μέθοδος προγραμματίστηκε σε FORTRAN. H ορθότητα του κώδικα ελέγχεται μέσω της σύγκρισης των αποτελεσμάτων (πίεση στον δέκτη) που προέκυψαν μέσω του Kirchhoff ολοκληρώματος, με αυτά που προέκυψαν από τις υπάρχουσες αναλυτικές εξισώσεις για μονόπολο και δίπολο. Στην συνέχεια πραγματοποιείται βελτιστοποίηση της θέσης της πηγής, έχοντας θέσει μια επιθυμητή χρονοσειρά πίεσης-στόχου στην θέση του δέκτη. Έχοντας προγραμματίσει και παραγωγίσει το ολοκλήρωμα Kirchhoff, η σύζευξή του με CFD με στόχο την αεροακουστική βελτιστοποίηση, μπορεί να είναι αντικείμενο μελλοντικής εργασίας.