Εποπτεία συσκευών για την αναγνώριση έκτοπων τιμών - Αναγνωστίδης, Σωτήριος - Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2018)
Με τον αριθμό των διασυνδεδεμένων στο διαδίκτυο συσκευών - χρηστών να αυξάνεται συνεχώς, υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη ανάγκη στενής παρακολούθησης αυτών, καθώς και των ροών που αυτές παράγουν. Η παρακολούθηση αυτή οφείλει να λαμβάνει χώρα σε πραγματικό χρόνο και να προσαρμόζεται στις δυναμικές συμπεριφορές των χρηστών. Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζουμε ένα μηχανισμό κατηγοριοποίησης των ανά συσκευή ροών αυτών, σε ορισμένες δυναμικές καταστάσεις. Η δαδικασία αποσκοπεί στη σημαντική μείωση της πληροφορίας. Στη συνέχεια μοντελοποιούμε τις μεταβάσεις των συσκευών μεταξύ των καταστάσεων αυτών. Τέλος ομαδοποιούμε τους χρήστες αυτούς σύμφωνα με τις μεταβάσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν, με στόχο τη δημιουργία ορισμένων προφίλ συμπεριφοράς. Η παραπάνω διαδικασία μας επιτρέπει να καταλήξουμε σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των συσκευών, ενώ παράλληλα οδηγεί και στην απομόνωση συσκευών με ιδιάζουσα συμπεριφορά. Επιτρέπει με τον τρόπο αυτό σε ένα διαχειριστή συστήματος τον περιορισμό των χρηστών που αξίζουν περαιτέρω διερεύνηση.