Διερεύνηση συμπεριφοράς χαλύβδινων πλαισίων με εναλλακτικές διατάξεις συνδέσμων δυσκαμψίας - Πεκλάρης, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το σχεδιασμό τετραώροφου μεταλλικού κτιρίου γραφείων με εναλλακτικούς συνδέσμους δυσκαμψίας, με υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έγινε μελέτη της συμπεριφοράς του κτιρίου σε δυσμενείς φορτίσεις σύμφωνα με τον Ευρωκώδικα 8 για την προβλεπόμενη αντίδραση του σε περίπτωση σεισμού. Αναλύονται και συγκρίνονται δύο περιπτώσεις του αρχικού φορέα, οι οποίες έχουν κοινές διατομές φέροντων στοιχείων. Στη πρώτη περίπτωση τοποθετούμε χιαστοί συνδέσμους δυσκαμψίας (Χ) ενώ στη δεύτερη περίπτωση τοποθετούμε συνδέσμους δυσκαμψίας τύπου λάμδα (Λ). Η ανάλυση των δύο περιπτώσεων γίνεται μέσω του στατικού προγράμματος Robot structural analysis Professional 2015.