Μέτρηση της έντασης του ρεύματος σε αγωγό με μαγνητικούς αισθητήρες και προσδιορισμός της θέσης του - Κολοβός, Αντώνιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2018)
Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η χρήση δύο μαγνητικών αισθητήρων Hall, σε συνδυασμό με σιδηρομαγνητικό πυρήνα-concentrator για τον προσδιορισμό της έντασης του ρεύματος σε έναν αγωγό καθώς και της θέσης του, από απόσταση. Η προτεινόμενη διάταξη είναι ένας ημικυκλικός concentrator με διάκενο αέρα όπου βρίσκεται ένας αισθητήρας Hall και δύο όμοιες τέτοιες διατάξεις τοποθετούνται σε δύο διαφορετικές αποστάσεις από τον αγωγό. Αν η μεταξύ τους απόσταση είναι γνωστή σε συνδυασμό με τις τιμές του μαγνητικού πεδίου, είναι δυνατόν να μετρηθεί το ρεύμα στον αγωγό και η απόστασή του από τους αισθητήρες. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, στο πρόγραμμα FEMM, μελετήθηκαν τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας διάταξης και προσδιορίστηκαν οι παράμετροι για την λειτουργία της