Ανάπτυξη μεθόδου μετρήσεων ακριβείας με Μηχανή Μέτρησης Συντεταγμένων με Τηλεοπτικό Αισθητήρα σε εταιρεία κλειδαροποιίας - Μπεθάνης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2018)
Δημιουργία εγχειριδίου χρήσης Μηχανής Μέτρησης Συντεταγμένων και οδηγίας μέτρησης.Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εξ’ ολοκλήρου εκμάθηση των λειτουργιών της μετρητικής μηχανής Easson 2D (σειρά EV-2515),η οποία ανήκει στην εταιρεία, η συγγραφή εγχειριδίου, όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι προαναφερθείσες λειτουργίες, ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε σχετικής ειδικότητας υπάλληλος της εταιρείας να πραγματοποιήσει αξιόπιστες μετρήσεις και τέλος η δημιουργία πρότυπης μεθόδου μέτρησης ενός τεμαχίου που παράγει η εταιρεία DOMUS, ώστε η συγκεκριμένη μέθοδος να αποτελέσει οδηγό για την πραγματοποίηση των υπολοίπων μετρήσεων. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού αρχικά παρουσιάζεται το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο που αφορά την έννοια και τις ιδιότητες των μετρήσεων, γίνεται αναφορά στα όργανα μέτρησης με έμφαση στις μετρητικές μηχανές συντεταγμένων με τηλεοπτικό αισθητήρα (Visio Machines). Ακολουθεί περιγραφή της δομής, της παραγωγής καθώς και της διάρθρωσης των τμημάτων και των διευθύνσεων της εταιρείας DOMUS, παρατίθεται το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης της μετρητικής μηχανής της εταιρίας ,όπως αυτό συγγράφηκε, εγκρίθηκε και παραδόθηκε, και τέλος περιλαμβάνεται η πρότυπη διαδικασία μέτρησης ενός τεμαχίου της εταιρείας. Το πρακτικό κομμάτι της παρούσας διπλωματικής εργασίας ξεκινά με τη μελέτη της θεωρίας και των λειτουργιών των μετρητικών μηχανών Visio. Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή της καθημερινής παρουσίας μου στο γραφείο της Υπεύθυνης Παραγωγής της εταιρίας, κ. Ροδοπούλου, στο οποίο βρίσκεται και η προς διερεύνηση μετρητική μηχανή, και όπου πραγματοποιήθηκε η συνεχής τριβή με αυτήν, στα πλαίσια προσπάθειας μέτρησης διαφόρων πρότυπων τεμαχίων αρχικά και ύστερα τεμαχίων της εταιρείας, με απώτερο στόχο την πλήρη κατανόηση της ορθής λειτουργίας της μηχανής .