Μετασχηματισμοί του σώματος: από τη συγκρότηση στη διασκευή - Τραμπλ, Μυρτώ Κρυστάλλη (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2016)
Το ανθρώπινο σώμα στην σύγχρονη τέχνη εμφανίζεται ανοίκειο, γκροτέσκο και υβριδικό. Παράλληλα καλλιτέχνες επεμβαίνουν στο σώμα τους και μετατρέπονται σε cyborg. Πώς αντιλαμβανόμαστε το σώμα; Πώς συγκροτήθηκε αυτή η αντίληψη και πώς άρχισε να διαλύεται; Ποιά είναι τα νέα όρια που βλέπουμε να διαμορφώνει το σώμα μέσα από σύγχρονη τέχνη; Η παρούσα μελέτη προσεγγίζει τα παραπάνω ερωτήματα.