Επιλογή και διαχείριση ετερογενών πηγών μεγάλων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο - Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2018)
Η ανάπτυξη εφαρμογών στο Internet of Things, αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τεχνολογικούς κλάδους. Ο γοργός αυτός ρυθμός της εξέλιξης του, ωστόσο, είναι και η αιτία για μία πληθώρα προβλημάτων. Τα προβλήματα αυτά αυξάνονται με τη χρήση των Big Data, από τη στιγμή που οι εφαρμογές έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλο όγκο δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να διαχειριστούν με κατάλληλο τρόπο, ώστε να εκτελέσουν περαιτέρω ενέργειες. Το ζήτημα αυτό, γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, διότι βασικός μας στόχος είναι η διαχείριση αυτών των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που είναι βασικό χαρακτηριστικό του Internet of Things. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία μίας εφαρμογής, η οποία θα συμβάλλει στη διαχείριση και επιλογή κατάλληλης της πηγής δεδομένων για την διευκόλυνση του προγραμματισμού IoT με Big Data, καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση τους σε πραγματικό χρόνο.