Συγκόλληση ναυπηγικών χαλύβων - Δαρεμάς, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας, 2018)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρελήφθησαν δυο είδη χάλυβα τύπου Α40 και ΑΗ36.Έγινε η προετοιμασία τους και στη συνέχεια η συγκόλλησή τους με τη μέθοδο TIG.Στη συνέχεια έγιναν τα απαραίτητα NDT προκειμένου να φανεί η ποιότητα των συγκολλήσεων.Έπειτα κάναμε μηχανική προετοιμασία για να ετοιμάσουμε τα δοκίμια μας για το οπτικό μικροσκόπιο και για εφελκυσμούς.Τέλος αφού ακολουθήσαμε το WPS που δημιουργήσαμε διαπιστώσαμε ότι η μέθοδος συγκόλλησης TIG μπορεί να αντικαταστήσει τη μέθοδο συγκόλλησης βυθιζομένου τόξου.