Ανάπτυξη βάσης φασματικών δεδομένων ESEM-EDX, ATR-FTIR, XRF, FODRS πιγμέντων αναφοράς που ταυτοποιούνται σε έργα τέχνης διάφορων ιστορικών περιόδων - Καλογιαννάκη, Ναυσικά-Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2018)
Αντικείμενο της διπλωματικής αυτής εργασίας αποτελεί η επί τόπου και ταυτόχρονα μη καταστρεπτική ταυτοποίηση των χρωστικών ουσιών σε τοιχογραφίες, που διακοσμούν την Εκκλησία «Della SS Annunziata» που βρίσκεται στην πόλη L 'Aquila της Ιταλίας, σε συνδυασμό με αναλυτικές εργαστηριακές μεθόδους.