ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΦΙΛ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ - Πετρόγιαννου, Μαρία (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Η ποιότητα κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία πολλών επιχειρήσεων. Μια εταιρεία που μπορεί να εκπληρώσει τις ανάγκες των πελατών της εγκαίρως, με ανταγωνιστικό κόστος και ανώτερη ποιότητα, μπορεί να επικρατήσει των ανταγωνιστών της. Σε πολλές περιπτώσεις η ποιότητα μιας διεργασίας είναι καλώς ορισμένη από τη σχέση μεταξύ μιας μεταβλητής απόκρισης και ενός ή περισσότερων επεξηγηματικών μεταβλητών. Αυτή η σχέση είναι ένα προφίλ και είναι επιθυμητό να παρακολουθείται στο πέρασμα του χρόνου. Μια ειδική περίπτωση προφίλ είναι όταν η μεταβλητή απόκρισης ακολουθεί μια διωνυμική κατανομή, γνωστή ως προφίλ λογιστικής παλινδρόμησης. Στην πρόσφατη βιβλιογραφία υπάρχουν μελέτες για την παρακολούθηση διεργασιών που ορίζονται μέσω απλού γραμμικού προφίλ παλινδρόμησης. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την παρακολούθηση προφίλ όπως είναι τα διαγράμματα ελέγχου και οι δείκτες ικανότητας διεργασίας. Στη συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία παρουσιάζονται τα κύρια διαγράμματα ελέγχου και οι δείκτες ικανότητας διεργασίας για προφίλ γραμμικής και λογιστικής παλινδρόμησης. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στην παρακολούθηση των προφίλ και στα κύρια χαρακτηριστικά αυτής. Το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στη λογιστική παλινδρόμηση. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα διαγράμματα ελέγχου, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των γραμμικών μοντέλων όπως επίσης και μελέτη σύγκρισης και αξιολόγηση κάποιων από αυτών. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα διαγράμματα ελέγχου τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση προφίλ λογιστικής παλινδρόμησης. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των πιο διάσημων δεικτών ικανότητας διεργασίας που έχουν προταθεί για την παρακολούθηση προφίλ γραμμικής παλινδρόμησης καθώς και επεξηγηματικών παραδειγμάτων και μελετών σύγκρισης. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι δείκτες ικανότητας διεργασίας για την παρακολούθηση των προφίλ λογιστικής παλινδρόμησης.