ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ - Ιωάννου, Παναγιώτης (Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2018)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτέλεσε η εκτίμηση της οικονομικής αξίας της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, μέσα από την εφαρμογή της μεθόδου της Υποθετικής Αξιολόγησης. Η εκτίμηση πραγματοποιήθηκε προσδιορίζοντας την προθυμία των επισκεπτών να συνεισφέρουν εθελοντικά, με ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό. Η διεξαγωγή της επιτόπιας έρευνας έλαβε χώρα την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου του 2017 και συμπληρώθηκαν συνολικά τριακόσια (300) ερωτηματολόγια από τυχαία επιλεγμένο δείγμα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του νομού Πρέβεζας.