Αναγνώριση άγχους σε σήματα φωνής - Πανταζόπουλος, Γεώργιος Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Σημάτων, Ελέγχου και Ρομποτικής)
Το συναίσθημα θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης επικοινωνίας καθώς καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη της μεταδιδόμενης πληροφορίας από τον πομπό στον δέκτη. Μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου - μηχανής, προσομοιώνοντας την διεπαφή μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι δεδομένου της σημαντικότητας του συναισθήματος στην ανθρώπινη επικοινωνία, κρίνεται αναγκαία η έρευνα για την υπολογιστική Αναγνώριση Συναισθήματος. Στην εργασία αυτή εξετάζεται η Αναγνώριση Άγχους μέσω Σημάτων Φωνής με σκοπό την δημιουργία αναπαραστάσεων ικανών να περιγράψουν ένα σήμα φωνής και στη συνέχεια η μοντελοποίηση συστημάτων για την ορθή ταξινόμησή τους.