Αποτίμηση σεισμικής συμπεριφοράς πρότυπου κτιρίου από φέρουσα τοιχοποιία με χρήση εναλλακτικών τρόπων ανάλυσης - Φυτάλης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει το φάσμα των αποτελεσμάτων διαφόρων αναλύσεων και τις διαφορές που παρουσιάζονται μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό διαστασιολογήθηκε ένα πρότυπο κτίριο, το οποίο έχει την απλούστερη γεωμετρία ακριβώς γιατί σκοπός δεν είναι η πολυπλοκότητα του φορέα και της γεωμετρίας του, αλλά αυτη των αναλύσεων. Προτιμήθηκε δηλαδή να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις αναλύσεις και τη λεπτομέρεια αυτών, παρά σε αυτή του φορέα. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλές κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία όμως, για το λόγο ότι ο λίθος έχει ασταυείς ιδιότητες ως υλικό, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα μια μεθοδολογία που να αναλύει όλες τις κατασκευές και περιπτώσεις. Είναι πολύ συμαντικό να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται οι δυνατές αναλύσεις, έτςι ώστε τα αποτελέσματά τους να φτάσουν σε σύγκλιση. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα για μια ευκολότερη και ακριβέστερη μελέτη σε μία καταςκευή από τοιχοποιία και θα ελαχιστοποιθούν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των αναλύσεων.