Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στη Δημόσια Διοίκηση - Προτάσεις βελτίωσης, η σημασία της αξιολόγησης και συγκριτική εφαρμογή της σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα - Ταταράκης, Εμμανουήλ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2018)
Η Δ.Α.Π. στην Ελλάδα σήμερα αναπτύσσεται σταθερά με υπευθυνότητα απέναντι στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που φέρει για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αλλά και για την οικονομική και κοινωνική ευημερία των εργαζομένων της χώρας. Για να επιτύχει τους σκοπούς του το τμήμα Ανθρώπινων Πόρων της όποιας επιχείρησης, θα πρέπει να υλοποιήσει κάποια σειρά αρμοδιοτήτων όπως: προγραμματισμός, εκπαίδευση, ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, επιλογή υποψηφίων, ανταμοιβή, προστασία, υγιεινή, εργαζομένων, αξιολόγηση απόδοσης, εργασιακές σχέσεις.